مجله تفر یحی آموزشی

نشانه های خراب و فاسد شدن ماست ! Reviewed by Momizat on . دیدگا: برای سلامت غذایی ما لازمه که بدونیم مواد غذایی چطور فاسد میشن و اصلا نشانه فساد مواد غذایی چیه؟ بعضی از ما دوست داریم ماست رو بصورت کهنه و ترش استفاده کن دیدگا: برای سلامت غذایی ما لازمه که بدونیم مواد غذایی چطور فاسد میشن و اصلا نشانه فساد مواد غذایی چیه؟ بعضی از ما دوست داریم ماست رو بصورت کهنه و ترش استفاده کن Rating: 0

نشانه های خراب و فاسد شدن ماست !

hou7776

دیدگا: برای سلامت غذایی ما لازمه که بدونیم مواد غذایی چطور فاسد میشن و اصلا نشانه فساد مواد غذایی چیه؟ بعضی از ما دوست داریم ماست رو بصورت کهنه و ترش استفاده کنیم… در مورد علائم و نشانه های خرابی و فساد در ماست چه میدانید؟

متخصص بهداشت مواد غذایی در پاسخ به این پرسش‌ها گفت: «ماست به‌خاطر ۲ ویژگی خاصی که دارد، فسادش نسبت به سایر مواد غذایی با تاخیر بیشتری صورت می‌گیرد. یکی از این ویژگی‌ها، آن است که شیر مصرفی برای تهیه ماست، باید جوشیده شده باشد و با شیر خام نمی‌توان ماست، درست کرد. دومین ویژگی هم فعالیت میکروارگانیسم‌های غیر بیماری‌زا داخل محیط ماست است. این میکروارگانیسم‌ها یا باکتری‌ها، به‌صورت رقابتی اجازه رشد به سایر باکتری‌ها را نمی‌دهند و به این ترتیب، روند فاسد شدن این محصول لبنی را به تعویق می‌اندازند».

متخصص بهداشت مواد غذایی به این نکته هم اشاره کرد که همین میکروارگانیسم‌ها، باعث تولید اسیدلاکتیک در ماست می‌شوند و وجود این محیطی اسیدی هم عامل دیگری برای فساد دیرهنگام ماست است.

«خود اسید لاکتیک باعث کاهش pH ماست می‌شود و جلوی رشد میکروب‌ها در محیط آن را می‌گیرد».

وی تاکید می‌کند که تمام این ویژگی‌ها دست به دست هم می‌دهند تا از ماست محصولی بسازند که به‌سادگی فاسد نشود.

«اگرچه بحث مسموم شدن با مصرف ماست، تقریبا منتفی است اما کیفیت این محصول می‌تواند تحت شرایطی به‌شدت پایین بیاید و آن را غیر قابل مصرف کند».

چه شرایطی؟ «اگر ماست در معرض حرارت محیطی بالا، تابش نور آفتاب یا گرمای شدید قرار بگیرد، پروتئین‌هایش هیدرولیز و تجزیه به اسیدهای آمینه‌ای می‌شوند که مزه تلخی دارند. با این حساب می‌توان گفت که تلخ شدن یا کپک زدن ماست نشانه از دست رفتن ایمنی خوراکی آن است و در این شرایط باید ماست را دور بریزید».

منبع : salamatnews.com

ارسال یک دیدگاه


رفتن به نوارابزار
بازگشت به بالا