مجله تفر یحی آموزشی

باسترما پلوی خوشمزه یک غذای محلی شمالی! Reviewed by Momizat on . باسترما پلوی خوشمزه یک غذای محلی شمالی! دیدگا:  آموزش یکی دیگر از غذاهای محلی استان گلستان را یاد بگیرید. باسترما پلو "باسترما" به معنای دفن شده است و محتویات ا باسترما پلوی خوشمزه یک غذای محلی شمالی! دیدگا:  آموزش یکی دیگر از غذاهای محلی استان گلستان را یاد بگیرید. باسترما پلو "باسترما" به معنای دفن شده است و محتویات ا Rating: 0

باسترما پلوی خوشمزه یک غذای محلی شمالی!

باسترما پلوی خوشمزه یک غذای محلی شمالی!

دیدگا:  آموزش یکی دیگر از غذاهای محلی استان گلستان را یاد بگیرید.

باسترما پلو

“باسترما” به معنای دفن شده است و محتویات این غذا داخل غذا قرار می‌گیرد و دیده نمی‌شود. نحوه سرو این غذا معمولا به صورت قابلمه کوچک تک نفره است، یعنی به تعداد نفرات در ظرف‌های جداگانه درست می‌شود. مزه‌اش هم به همین است.

مواد اولیه:

  • سیب زمینی (به اندازه ای که ته قابلمه مورد نظرتان را پر کند) ۱ عدد متوسط
  • کره ۱۰۰ گرم و میزان لازم
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • رب آلوچه نصف پیمانه
  • زعفران دم کرده ۶ قاشق غذاخوری و میزان لازم
  • رب به نصف پیمانه
  • رب ازگیل نصف پیمانه
  • مرغ (سینه یا ران) ۳ قطعه
  • گردو آسیاب شده ۱ پیمانه و نیم
  • برنج ایرانی ۳ پیمانه
  • روغن ۱ پیمانه و میزان لازم
۹۶۲۳۳۶_۹۰۰

طرز تهیه:

۱٫ پیاز را رنده کرد ه و آب اضافی‌اش را بگیرید.

۲٫ مرغ را شسته و با نمک و فلفل و زرد چوبه و برگ بو مرغ را حدود یک ساعت آب پز کنید و در روغن سرخ کنید نه زیاد که برشته بشه فقط روش کمی طلایی بشه. سپس ۵۰ گرم کره را داخل ماهی تابه بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره آب شود سپس ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده را به کره اضافه کنید حواستان باشد که کره نسوزد سپس مرغ سرخ شده را به مخلوط کره و زعفران اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا کره و زعفران به خورد مرغ برونند سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

۳٫ در یک ماهی تابه کمی روغن و کمی کره بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس پیاز رنده شده را اضافه کنید و تفت دهید، کمی که رنگ پیاز تغییر کرد گردو را اضافه کنید سپس رب ازگیل و رب به و رب آلوچه را اضافه کنید و ۲ دقیقه تفت بدهید تا همه مواد به خورد هم برونند سپس از روی حرارت بردارید.

۴٫ سیب زمینی‌ها را حلقه‌ای خرد کنید و در کمی رعفران بغلتانید.

۵٫ برنج را به مرحله آبکشی برسانید و سپس آبکش کنید و کنار بگذارید سپس در ته قابلمه مورد نظرتان ۴ قاشق آبجوش و ۱ قاشق کره و ۱ قاشق روغن بریزید سپس سیب زمینی‌ها را کف قابلمه بچینید سپس یک لایه برنج بریزید و کمی کره آب شده روی برنج بریزید و سپس مرغ را روی برنج بگذارید دوباره یک لایه برنج سپس مخلوط گردو را بریزید و خوب روی برنج پخش کنید. همین طور ادامه دهید تا ظرف پر شود سپس روی برنج مقداری زعفران دم کرده و کمی کره آب شده بریزید و دم کنید هرچه حرارت ملایم تر وزمان پخت بیشتر باشد غذا خوش مزه‌تر خواهد شد.

نکات:

۱٫ در این غذا می‌توان از گوشت اردک یا گوشت گوسفندی (گردن یا ماهیچه) به جای مرغ استفاده کرد.

۲٫ اگر دسترسی به رب ازگیل و آلوچه و به نداشتید می‌توانید از رب انار ملس استفاده کنید.

۳٫ این غذا همراه با زیتون پرورده بسیار خوش مزه می‌شود.

۴٫ کمی از مخلوط رب‌ها را نیز همراه غذا سرو کنید.

۵٫ توصیه می‌شود از رب آلوچه و ازگیل و بِه حتما استفاده کنید.

ارسال یک دیدگاه


رفتن به نوارابزار
بازگشت به بالا