مجله تفر یحی آموزشی

یک خورشت محلی شمالی فوق العاده Reviewed by Momizat on . یک خورشت محلی شمالی فوق العاده دیدگا: در این مطلب با آموزش یکی دیگر از  انواع غذاهای محلی استان گلستان ما را همراهی کنید. خورش ساک مواد اولیه: نخود ۲۵۰ گرم گوشت یک خورشت محلی شمالی فوق العاده دیدگا: در این مطلب با آموزش یکی دیگر از  انواع غذاهای محلی استان گلستان ما را همراهی کنید. خورش ساک مواد اولیه: نخود ۲۵۰ گرم گوشت Rating: 0

یک خورشت محلی شمالی فوق العاده

یک خورشت محلی شمالی فوق العاده

دیدگا: در این مطلب با آموزش یکی دیگر از  انواع غذاهای محلی استان گلستان ما را همراهی کنید.

خورش ساک

مواد اولیه:

  • نخود ۲۵۰ گرم
  • گوشت ۴۰۰ گرم
  • پیاز ۱عدد
  • آرد (الك شده) ۲قاشق سوپخوری
  • اسفناج ۷۰۰ گرم
  • سیر ۴ حبه
  • زردچوبه ۱قاشق چایخوری
  • آب نارنج نصف پیمانه
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • نمك به میزان لازم

خورش ساك از خورش های سنتی گرگان است و معمولاً همراه با پلو یا زرشک پلو به خصوص در تابستان مصرف می شود. گرگانی ها هم در مراسم عروسی و هم در مراسم سوگواری و هم چنین برای ادای نذرشان در ماه محرم این خورش را طبخ می کنند خورش ساک به دلیل داشتن اسفناج، منبع خوبی از آهن می باشد.

۹۶۲۳۳۳_۴۱۸

طرز تهیه:

۱٫ نخود را از شب قبل كاملا خیس كنید و آب ان را دو یا سه مرتبه عوض كنید و آن را با آب بجوشانید تا كمی نرم شود حالا نخودها را روی تخته یا سطح صاف بریزید و با پشت هاون یا وردنه روی آن بکشید تا پوستشان جدا و دولپه شود. تمام نخودها را همین گونه آماده كنید.

۲٫ در قابلمه ای مناسب، گوشت را با دو قاشق سوپ خوری روغن به همراه پیاز تفت دهید، سپس همراه با نخود و هفت پیمانه آب روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا بپزد و آب آن تبخیر شود.

۳٫ در قابلمه ای دیگر، چهار پیمانه آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید در این فاصله، آرد را با یک پیمانه آب مخلوط کرده، هم بزنید تا کاملاً یکدست شود، سپس آن را به تدریج به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید. اسفناج و مخلوط گوشت را نیز به آب در حال جوش اضافه کنید و بگذارید اسفناج به مدت ۳۰ دقیقه بماند تا بپزد و خورش کاملاً جا بیفتد.

۴٫ در تابه ای مناسب، سیر، زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت داده، به همراه مقداری نمک و آب نارنج در ۳۰ دقیقه آخر پختِ خورش، به آن اضافه کنید، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه پلو سرو کنید.

نکات:

۱٫ نخود کمی دیرپز است، بنابراین دقت کنید که کاملاً پخته شود، حتی میتوانید نیم ساعت زودتر از گوشت، روی حرارت قرار دهید، به همین دلیل در اینجا زمان پخت را ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه در نظر گرفته ایم.

۲٫ اندازه اسفناج بر مبنای پاک شده است که مقدار پاک نشده آن ۸۲۰ گرم میباشد.

۳٫ در صورت تمایل می توانید از مقداری دارچین (پودر شده) نیز استفاده کنید که زمان اضافه کردن آن، هنگام سرو خورش است.

۴٫ میتوانید آب نارنج را همزمان با اضافه کردن اسفناج به قابلمه، به خورش اضافه کنید.

ارسال یک دیدگاه


رفتن به نوارابزار
بازگشت به بالا